Over ons

Al heel veel jaren hebben teckels een belangrijke plaats in ons leven. We zijn verknocht aan deze kleine hondjes met hun 'grote' karakter. Eens een teckel is voor ons altijd teckels geworden!

Een gezonde en ras-typische dashond is ons uitgangspunt. We fokken daarom uitsluitend volgens de gestelde regels en eisen van de Nederlandse Teckelclub. Dit houd in dat de honden altijd, voor ze een nest krijgen, gecontroleerd worden op de voorkomende erfelijk overdraagbare oogziekten (PRA / Cataract en Distichiases). Pas als de hondjes hiervan 'vrij' zijn bevonden door een gediplomeerd ECVO-oogarts en minimaal een Uitmuntende kwalificatie hebben gekregen op een tentoonstelling door een raskeurmeester, worden ze ingezet binnen de fokkerij. Pups verlaten het nest altijd pas vanaf 8 weken, nadat deze gechipt zijn door de Raad van Beheer en gecontroleerd en gevaccineerd zijn door een dierenarts. Wij fokken uitsluitend pups met stamboom vanuit de Raad van beheer, de Nederlandse kennelclub. En onze pupjes verhuizen met een koopcontract zoals gesteld door de NTC.

 

Het karakter van de hondjes is minstens zo belangrijk! Onze pups worden daarom altijd in huis geboren en grootgebracht. Hierbij proberen we de hondjes zoveel mogelijk prikkels mee te geven die in hun verdere leven van belang zijn. Zo komen onze pups in aanraking met kinderen, poezen, andere honden, huiselijke geluiden en bezoek. Op deze manier leggen we de basis voor een sociale huishond, die uitstekend kan functioneren in de maatschappij waar u als eventuele nieuwe eigenaar wel op moet voortborduren natuurlijk!

Ook het uiterlijk van de teckel mag niet vergeten worden. Na al die jaren proberen we nog steeds de ras-typische uiterlijke kenmerken van de teckel terug te laten komen in onze hondjes. Onze teckels zijn daarom vaak te vinden op tentoonstellingen, zowel nationaal als internationaal. Op deze tentoonstellingen wordt het uiterlijk van de teckels beoordeeld door raskeurmeesters. Diverse honden zijn zelfs in het bezit van Nederlandse en buitenlandse kampioenstitels! 

We zien het als onze taak om voor de pups een passend nieuw huis te vinden, we adviseren graag in de match op basis van karakter van de pups. We vinden het prettig om vooraf kennis te maken. Voor een kennismaking met onze teckels kunt u het beste telefonisch een afspraak maken.

~ Coby Satter-Mol en Maria Kamphorst-Satter ~

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.