Laatste nieuws

Blijf op de hoogte! Lees het laatste nieuws. klik op het bericht en daarna op de foto, voor meer foto's van het nieuws-item!

Benedictine Uut de Slikhoek oefent voor de eerste show

Benedictine Uut de Slikhoek oefent voor de eerste show Benedictine Uut de Slikhoek oefent voor de eerste show Benedictine Uut de Slikhoek oefent voor de eerste show

Bennie (Benedictine Uut de Slikhoek; Cuba Libre Uut de Slikhoek x Anisette Uut de Slikhoek) maakt zich klaar voor haar eerste show optreden, ze gaat mee wandelen met de kinderwagen, ook een goede oefening voor de show. Ze vind het allemaal wel prima, wat een heerlijke no-nonsense teckel!!

IDS Groningen 05-03-2016

IDS Groningen 05-03-2016

De eerste Internationale show voor Benedictine Uut de Slikhoek en General Lee die nog niet zo lang bij ons is. Beide maken een vliegende start op show gebied. Benedictine wint de jeugdklasse met JCAC en wordt beste teef van het ras. Hiermee heeft ze al een vol punt voor haar Nederlands Kampioenschap binnen. Ook General Lee wint de jeugdklasse met JCAC, wordt beste reu met CAC en Beste van het ras!! Kaninchen langhaar teefje Chateau Migraine Uut de Slikhoek weet voor de 2e keer ook de jeugdklasse te winnen en wordt ook beste teef van het ras, weer een JCAC en CAC voor haar!

 

Wiskey Uut de Slikhoek

Wiskey Uut de Slikhoek Wiskey Uut de Slikhoek

Wiskey Uut de Slikhoek geboren 04-11-2015 en nu 4 maanden oud. (Otto x La Chouffe Uut de Slikhoek) Deze dame weet al goed wat ze wel en niet wil. Het liefste ligt ze dan ook op haar krukje in de zon ;) geef haar eens ongelijk

Puppiepret

Puppiepret Puppiepret Puppiepret

De pups van Bar-Le-Duc verkennen het huis, dit doen ze samen met moeders.

Het is heel belangrijk dat deze 'grote' stappen ongedwongen en leuk moeten zijn. Duc vindt het heerlijk om daar bij te zijn, dit is heel fijn voor de pups, zo wordt de wereld makkelijk groter. Wanneer ze moe worden gaan ze lekker naar hun veilige haven om weer te slapen. Duc ligt er dan nog lekker bij om ze te voeden.

Workshop Teckel-trimmen

Workshop Teckel-trimmen

Wilt u zelf uw teckel er weer op zijn/haar best uit laten zien? Gediplomeerd trimster (specialisatie Dashond) en teckel-eigenaar, Yvonne van Maaren neemt zelf geen nieuwe honden meer aan. Maar geeft wel een aantal keer per jaar een groepsworkshop trimmen. Ook privé-workshops behoren tot de mogelijkheden. Tijdens deze workshops leert u de ins en outs en de fijne kneepjes om uw eigen teckel er weer rastypisch uit te laten zien. 

Voor meer info m.b.t. de workshops kunt u Yvonne benaderen.

Klik hier voor contact

Trim-service

Trim-service

Vanaf maart 2016 zal Hondenpension De Molshoop de trim-service weer gaan oppakken. Gediplomeerd hondentrimster (specialisatie Dashond) Lindsay van Hierden zal op vooraf geplande data deze service verlenen.

Voor meer informatie over deze service kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Bekende data: 08 april 2016 & 29 april 2016, vol is echter wel vol..

NTC Puppen en Jongehondendag 28-02-'16

NTC Puppen en Jongehondendag 28-02-'16 NTC Puppen en Jongehondendag 28-02-'16

Wegens drukte in ons pension hebben we niet aan de gehele dag kunnen deelnemen. Ook was Maria verhinderd deze dag en is Coby, in de middag, met de jeugdhondjes op pad gegaan. 
Op deze dag worden de variëteiten door elkaar gekeurd in een afval systeem, zo krijgen alle honden de mogelijkheid om zich te presenteren aan tenminste 2 keurmeesters. Er zijn geen kwalificaties of kampioenschappen te behalen. Maar is een super oefening voor het jonge grut.
Kaninchen Ruwhaar Heieneken Uut de Slikhoek heeft deelgenomen tot aan de halve finale evenals Kaninchen Langhaar Chateau Migraine Uut de Slikhoek. Onze nieuwste aanwinst, Dwerg Ruwhaar, General Lee werd in de finale 3e van de gehele dag. Lekker middagje oefenen met super resultaten dus!

Kijk voor meer info over evenementen van de teckelclub op de site van de NTC, binnenkort staat ook de kampioensclubmatch weer op het programma!

Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek

Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek

Wat nieuwe foto's van kaninchen korthaar teefje Holy Soda Uut de Slikhoek, nu 4 maanden oud en kaninchen ruwhaar teefje Ook Dat Nog Uut de Slikhoek, 6 maanden oud. ze zijn beide volop in ontwikkeling.
Ook dat nog is rood getijgerd, deze kleurslag brengt doorgaans (heel soms niet) ook een blauw oog met zich mee. Dit hoort genetisch gezien bij de tijgerkleur. Persoonlijk vinden wij het blauwe oog niet heel erg mooi, vandaar de naam Ook dat nog. Veel mensen vinden het blauwe oog juist wel erg mooi. Wij vinden haar bouw en karakter erg mooi en verkiezen dit boven de kleur.

ECVO Oogonderzoeken

ECVO Oogonderzoeken

Op zaterdag 30 januari zijn alle teckels weer onderzocht op erfelijk (overdraagbare) oogafwijking. Dit is een onderzoek dat alleen een daarvoor gespecialiseerde arts mag uitvoeren, zogenaamd ECVO (European Collage of Veterinary Opthalmologists) De Teckels worden gecontroleerd op oa.

PRA, Progressieve Retina Atrofie: het aantasten van het netvlies.

Cataract, Troebeling van de lens: ook wel staar.

Distichiasis, haren die op de ooglidrand groeien.

Sommige van deze afwijkingen zijn simpel te elimineren door met 'vrije' ouderdieren te fokken Echter zijn er ook oogziekten die dieren toch, ondanks de testen bij de ouders en ook de ouders daar weer van, kunnen voorkomen op latere leeftijd. Dit zijn dus altijd spannende onderzoeken. We zijn erg blij dat al onze honden weer 'voorlopig vrij' zijn bevonden. Dit voorlopige vrij betekend dat de dieren jaarlijks gezien moeten worden voor een ECVO oogonderzoek. Pas na het 7e levensjaar kan een hond definitief vrij bevonden worden door middel van onderzoek, men stelt dat als de voorgaande jaren er geen afwijkingen te zien waren het onwaarschijnlijk is dat deze nog optreden. Tevens mag na de 8e verjaardag van de teef, deze niet meer ingezet worden binnen de fokkerij. De reuen mogen ingezet worden zonder leeftijdsbeperking (na 9 maanden)

Geen brilletje voor onze teckels dus ;)

 

Nieuwe aanwinst voor kennel Uut de Slikhoek

Nieuwe aanwinst voor kennel Uut de Slikhoek

We hebben de mogelijkheid gekregen om een nieuwe reu toe te voegen aan onze roedel. General Lee is gefokt en grootgebracht in Italië. Hij heeft een uitmuntende stamboom en door de nieuwe bloedlijnen in deze stamboom heeft hij een grote toegevoegde waarde binnen onze fokkerij. 'Hazzard' zoals hij nu in de wandelgangen door het leven gaat heeft een heel vrij en stabiel karakter, kan uitzonderlijk bewegen en heeft een goede bouw. Hazzard is met een collega-fokker vanuit Italië met het vliegtuig naar Nederland gekomen waar we hem op Schiphol in ontvangst hebben genomen. En zelfs na deze indrukwekkende reis was hij blij en nieuwsgierig! Zijn ogen hebben we in dezelfde week nog laten nakijken door de ECVO oogarts, waar hij vrij werd bevonden van erfelijk overdraagbare oogziekten en zijn eerste show staat al gepland!