Laatste nieuws

Blijf op de hoogte! Lees het laatste nieuws. klik op het bericht en daarna op de foto, voor meer foto's van het nieuws-item!

Puppy en Jongehondendag NTC 2017

Puppy en Jongehondendag NTC 2017 Puppy en Jongehondendag NTC 2017 Puppy en Jongehondendag NTC 2017 Puppy en Jongehondendag NTC 2017 Puppy en Jongehondendag NTC 2017 Puppy en Jongehondendag NTC 2017

De puppy & jongehondendag van de Nederlandse teckelclub, altijd een geliefd evenement voor de echte teckel liefhebber. Coby is ook weer op dit evenement aanwezig om met onze jonge honden te oefenen. Want dat is het, een goede oefening op de show!! De hondjes worden meerdere malen gepresenteerd op tafel en tijdens 'het gaan', door meerdere keurmeesters bekeken en wennen aan een omgeving met luidsprekers etc. Onze hondjes deden het fantastisch en behaalde de finale. Hiernaast een aantal foto's genomen door Jolanda van Laerhoven-Rokx.

Onze nieuwste aanwinst 'Moos' mocht gelijk mee. Moos (Baltiyskiy Talisman Cheerfull Tail) komt uit Rusland is nog maar net bij ons. Moos doet zijn stamboomnaam eer aan en is een vrolijke aanvulling in onze roedel! We zijn erg benieuwd naar zijn ontwikkelingen!

Keurmeesters: Dhr. A. van den Broek, Dhr P. Sanders en Mevr. I. Koolmees
Aspirant keurmeesters: Dhr. J. Coppens Mevr L. Weijnans en mevr G. van Stuivenberg

Int. Dogshow Hazerswoude-dorp

Int. Dogshow Hazerswoude-dorp

18-03-2017, internationale dogshow Hazerswoude-dorp

Berber Uut de Slikhoek was ingeschreven in de jeugdklasse deze won ze met Uitmuntend en behaald haar eerste JCAC!

Keurmeester mevr. W. Wijmans-Srijbos (NL)

Langhaar puppies!!

Langhaar puppies!!

Het is een tijd geleden, Langhaar puppies!! We hebben wel 3 nestjes langhaarpups op moment, 2 kaninchen en 1 dwerg. De pups hebben allemaal als vader onze Minidogland Raising Star (Chocolade) en dit levert een kleurenpalet op bij de pupjes. Kijk snel op de pagina 'pups'  voor meer info.

Martinidogshow Groningen

Martinidogshow Groningen

05-03-2017

Coby is Met Framboise Uut de Slikhoek en Fistashka Ot Mariny Kuranovoy afgereisd naar Groningen. Framboise behaalde een 2 Uitmuntend in de jeugdklasse en Fistashka 1 Uitmuntend in de openklasse, beste teef met CAC en CACIB, BOB en 2e in de rasgroep!! Een super afsluiting van haar show-carrière. Ze is nu naast NJK ook Nederlands Kampioen! Over een poosje gaat haar dochter Jillz mee naar show en we hopen dat ze net zo succesvol is! Fistashka heeft met dit resultaat ook een uitnodiging voor de hond van het jaarshow 2017 op zak!

Keurmeester Dhr. J. Sloot (NL)

SHOWHOND 2016

SHOWHOND 2016

General Lee schittert deze editie op de Cover van de Dashond (januari 2017)

General Lee is Showhond van de Nederlandse teckelclub geworden over het jaar 2016, een geweldige prestatie waar we super trots op zijn mede omdat hij lang niet alle shows is meegeweest!
We danken alle keurmeesters die General Lee wisten te waarderen op zijn rastypische eigenschappen!

Nieuwe foto's!

Nieuwe foto's! Nieuwe foto's! Nieuwe foto's! Nieuwe foto's! Nieuwe foto's! Nieuwe foto's! Nieuwe foto's! Nieuwe foto's!

Wat nieuwe foto's van onze honden, sommige van hen hebben nu ook een eigen pagina en foto.

Jeanet de Paauw heeft deze foto's voor ons gemaakt, we zijn er erg blij mee!

Jaarlijkse ECVO oogonderzoek

Jaarlijkse ECVO oogonderzoek

Op 28-01-2017 zijn onze teckels weer onderzocht op de erfelijke oogafwijkingen. Dit gebeurd middels een ECVO oogonderzoek. Zie een eerder nieuws-item voor meer info over de oogziektes die onderzocht worden. Onze honden kunnen er weer een jaar tegenaan!

Tegenwoordig wordt er ook middels DNA onderzocht op bijv. de erfelijke oogafwijking PRA. Helaas zijn deze testen nog niet 100% betrouwbaar. D.m.v. DNA vrij wil nog niet zeggen klinisch vrij. Er zijn waarschijnlijk meerdere genen verantwoordelijk voor de overdracht hiervan. Deze ontwikkelingen zijn voortdurend in beweging. De Nederlandse Teckelclub stelt daarom de Klinische oogtesten door ECVO nog steeds verplicht.

Hondjes ter herplaatsing

We hebben enkele hondjes (reu / teef) ter herplaatsing. Het gaat om volwassen / oudere honden die elk hun eigen karaktereigenschap en gewoontes hebben. Deze honden plaatsen we allen bij voorkeur niet in een jong gezin en verhuizen alleen wanneer wij denken dat de match met een nieuwe eigenaar de juiste is. De hondjes zullen voor vertrek gesteriliseerd of gecastreerd worden. We vragen een principieel bedrag voor deze honden.

Informatie over welke honden etc. verstrekken we uitsluitend telefonisch waarna er een eventuele kennismaking plaatsvind.

Hond van het Jaar 2016

Hond van het Jaar 2016 Hond van het Jaar 2016 Hond van het Jaar 2016 Hond van het Jaar 2016

Hond van het Jaar-show 2016, We waren er weer bij.. Voor deze show word je uitgenodigd om in te schrijven. Wanneer de hond een rasgroep, op een Internationale Show, wint óf 2 of 3 wordt ontvangt deze een uitnodiging voor inschrijven. Dit jaar waren dat Heineken Uut de Slikhoek, Bar-Le-Duc Uut de Slikhoek, Chateau Migraine Uut de Slikhoek, Cuba Libre Uut de Slikhoek én General Lee.

Cuba Libre en General Lee hebben we meegenomen. En wat een succes hadden we weer!! Cuba Libre behoorde tot de laatste selectie van 6 en General Lee WON de groep net als Cuba Libre in 2015. Wat super trots zijn we op onze kanjers!!

Keurmeester Mevr. R Dijkhorst-Noij (NL)

Kerstshow Gorinchem 17-12-2016

Kerstshow Gorinchem 17-12-2016

Een super gezellige en fantastisch mooi opgezette show!

Dwerg Ruwhaar Thee Uut de Slikhoek was voor de 4e keer mee in de jeugdklasse. Ze werd wederom beste van de jeugd met JCAC, beste teef CAC en beste van het Ras!! Berber Uut de Slikhoek, kaninchen ruwhaar, was voor het eerst mee in de jeugdklasse en werd 3e met Uitmuntend 

Keurmeester Dhr. Rob Douma (NL)