Laatste nieuws

Blijf op de hoogte! Lees het laatste nieuws.
Klik op het bericht en daarna op de foto, voor meer foto's van het nieuws-item!

NTC Puppen en Jongehondendag 28-02-'16

NTC Puppen en Jongehondendag 28-02-'16 NTC Puppen en Jongehondendag 28-02-'16

Wegens drukte in ons pension hebben we niet aan de gehele dag kunnen deelnemen. Ook was Maria verhinderd deze dag en is Coby, in de middag, met de jeugdhondjes op pad gegaan. 
Op deze dag worden de variëteiten door elkaar gekeurd in een afval systeem, zo krijgen alle honden de mogelijkheid om zich te presenteren aan tenminste 2 keurmeesters. Er zijn geen kwalificaties of kampioenschappen te behalen. Maar is een super oefening voor het jonge grut.
Kaninchen Ruwhaar Heieneken Uut de Slikhoek heeft deelgenomen tot aan de halve finale evenals Kaninchen Langhaar Chateau Migraine Uut de Slikhoek. Onze nieuwste aanwinst, Dwerg Ruwhaar, General Lee werd in de finale 3e van de gehele dag. Lekker middagje oefenen met super resultaten dus!

Kijk voor meer info over evenementen van de teckelclub op de site van de NTC, binnenkort staat ook de kampioensclubmatch weer op het programma!

Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek

Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek Foto's van Holy Soda en Ook Dat Nog Uut de Slikhoek

Wat nieuwe foto's van kaninchen korthaar teefje Holy Soda Uut de Slikhoek, nu 4 maanden oud en kaninchen ruwhaar teefje Ook Dat Nog Uut de Slikhoek, 6 maanden oud. ze zijn beide volop in ontwikkeling.
Ook dat nog is rood getijgerd, deze kleurslag brengt doorgaans (heel soms niet) ook een blauw oog met zich mee. Dit hoort genetisch gezien bij de tijgerkleur. Persoonlijk vinden wij het blauwe oog niet heel erg mooi, vandaar de naam Ook dat nog. Veel mensen vinden het blauwe oog juist wel erg mooi. Wij vinden haar bouw en karakter erg mooi en verkiezen dit boven de kleur.

ECVO Oogonderzoeken

ECVO Oogonderzoeken

Op zaterdag 30 januari zijn alle teckels weer onderzocht op erfelijk (overdraagbare) oogafwijking. Dit is een onderzoek dat alleen een daarvoor gespecialiseerde arts mag uitvoeren, zogenaamd ECVO (European Collage of Veterinary Opthalmologists) De Teckels worden gecontroleerd op oa.

PRA, Progressieve Retina Atrofie: het aantasten van het netvlies.

Cataract, Troebeling van de lens: ook wel staar.

Distichiasis, haren die op de ooglidrand groeien.

Sommige van deze afwijkingen zijn simpel te elimineren door met 'vrije' ouderdieren te fokken Echter zijn er ook oogziekten die dieren toch, ondanks de testen bij de ouders en ook de ouders daar weer van, kunnen voorkomen op latere leeftijd. Dit zijn dus altijd spannende onderzoeken. We zijn erg blij dat al onze honden weer 'voorlopig vrij' zijn bevonden. Dit voorlopige vrij betekend dat de dieren jaarlijks gezien moeten worden voor een ECVO oogonderzoek. Pas na het 7e levensjaar kan een hond definitief vrij bevonden worden door middel van onderzoek, men stelt dat als de voorgaande jaren er geen afwijkingen te zien waren het onwaarschijnlijk is dat deze nog optreden. Tevens mag na de 8e verjaardag van de teef, deze niet meer ingezet worden binnen de fokkerij. De reuen mogen ingezet worden zonder leeftijdsbeperking (na 9 maanden)

Geen brilletje voor onze teckels dus ;)

 

Nieuwe aanwinst voor kennel Uut de Slikhoek

Nieuwe aanwinst voor kennel Uut de Slikhoek

We hebben de mogelijkheid gekregen om een nieuwe reu toe te voegen aan onze roedel. General Lee is gefokt en grootgebracht in Italië. Hij heeft een uitmuntende stamboom en door de nieuwe bloedlijnen in deze stamboom heeft hij een grote toegevoegde waarde binnen onze fokkerij. 'Hazzard' zoals hij nu in de wandelgangen door het leven gaat heeft een heel vrij en stabiel karakter, kan uitzonderlijk bewegen en heeft een goede bouw. Hazzard is met een collega-fokker vanuit Italië met het vliegtuig naar Nederland gekomen waar we hem op Schiphol in ontvangst hebben genomen. En zelfs na deze indrukwekkende reis was hij blij en nieuwsgierig! Zijn ogen hebben we in dezelfde week nog laten nakijken door de ECVO oogarts, waar hij vrij werd bevonden van erfelijk overdraagbare oogziekten en zijn eerste show staat al gepland!

 

 

IDS Eindhoven 2016

IDS Eindhoven 2016 IDS Eindhoven 2016 IDS Eindhoven 2016 IDS Eindhoven 2016

Zaterdag 23-01, eerste internationale show van 2016.

Het is ook de eerste mogelijkheid voor Carpe Diem Uut de Slikhoek en Cuba Libre Uut de Slikhoek om Nederlands Kampioen te worden (min. leeftijd moet 27 maanden zijn met behalen van laatste Res. CAC of CAC) En beide werden ze deze dag Kampioen! Carpe Diem werd beste teef met en vol CAC en Cuba Libre beste Reu met een CAC. Cuba Libre werd uiteindelijk BOB, en beste hond van Rasgroep 4, waardoor hij zich wéér gekwalificeerd heeft voor de Hond van het Jaar 2016!!!

Ook was het een succesvolle dag voor Chateau Migraine Uut de Slikhoek, die voor het eerst mee naar de show was en ook gelijk Beste van het Ras werd, met JCAC en CAC!

Super begin van het nieuwe showjaar!!

Nieuwe foto's van de jonge honden

Nieuwe foto's van de jonge honden Nieuwe foto's van de jonge honden Nieuwe foto's van de jonge honden Nieuwe foto's van de jonge honden Nieuwe foto's van de jonge honden Nieuwe foto's van de jonge honden

We hebben weer nieuwe foto's gemaakt.

O.a. van: Holy Soda Uut de Slikhoek Kaninchen Korthaar, Chateau Migraine Uut de Slikhoek Kaninchen Langhaar, Thee Uut de Slikhoek Dwerg Ruwhaar, Limoncello Uut de Slikhoek Dwerg Ruwhaar, Fillipetti Moscato Uut de Slikhoek Dwerg Ruwhaar en Bénedictine Uut de Slikhoek Dwerg Ruwhaar.

We zijn erg blij met de ontwikkeling van onze nieuwe sterren! Bénedictine en Chateau Migraine mogen in maart al mee naar de show!

Eerste sneeuw in 2016!!

Eerste sneeuw in 2016!! Eerste sneeuw in 2016!! Eerste sneeuw in 2016!! Eerste sneeuw in 2016!! Eerste sneeuw in 2016!! Eerste sneeuw in 2016!! Eerste sneeuw in 2016!! Eerste sneeuw in 2016!! Eerste sneeuw in 2016!!

Een klein beetje sneeuw hadden we op de ochtend van 17 januari. Libero (Cuba Libre Uut de Slikhoek) & Mags (Ida Klusujaca Sfora) genoten er van! Libero en Mags spelen graag samen. Natuurlijk is, ook bij dit duo, de teckel de baas...

Website hondenpension De Molshoop

Website hondenpension De Molshoop

Eindelijk is ook de website van ons hondenpension vernieuwd. Hondenpension de Molshoop is hét vakantieadres voor uw teckel!

 

Voor een leuke vakantie met veel teckelvriendjes is pension de Molshoop het juiste adres. Kijk voor alle mogelijkheden op Hondenpension de Molshoop

Hond van het Jaar Show'15

Hond van het Jaar Show'15 Hond van het Jaar Show'15 Hond van het Jaar Show'15 Hond van het Jaar Show'15 Hond van het Jaar Show'15 Hond van het Jaar Show'15 Hond van het Jaar Show'15

Logo Hvhj\'15.jpg

Elk jaar wordt de Hond van het Jaar- show georganiseerd door de Raad van Beheer. Dit is een show op uitnodiging. Hiervoor moeten de honden een podiumplaats op een internationale show behaald hebben of de Clubwinner-titel. Wéér waren er teckels van Uut de Slikhoek voor geselecteerd. Uitgenodigd waren: Apricot Fizz Uut de Slikhoek, Hop Uut de Slikhoek, Otto, Elixer Uut de Slikhoek en Heineken Uut de Slikhoek. Uiteraard kunnen we er maar 2 meenemen en hebben we er voor gekozen om Heineken Uut De Slikhoek en Elixer Uut de Slikhoek mee te nemen.

Van alle teckels werden er 6 geselecteerd, waarna de groep winnaar werd gekozen. Heineken haalde het, ondanks haar super optreden, helaas niet tot de selectie. Elixer werd wel geselecteerd, en zetten haar beste beentje voor! Wat zijn we blij dat we ook dit jaar weer onze teckels mochten tonen op deze prestigieuze show!

Keurmeester: Dhr. A van den Broek (NL)

Fanta past op..

Fanta past op.. Fanta past op..

Fanta leert de pups van alles, vooral om lekker in de zon te liggen. Dat is genieten!

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.